Biografie

Hoi, ik ben Michael Boutkan!

Ik ben geboren in Aberdeen, Schotland.  Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met fotografie door mijn ouders die mij twee wegwerpcamera’s meegaven op een schoolreisje.  Tijdens lange wandelingen in de mooie natuur van Schotland, dat een gevarieerd landschap heeft, mocht ik de spiegelreflexcamera (met een fotorolletje, jawel ik ben al zó oud) van mijn ouders lenen. Op mijn 11e kreeg ik mijn eerste camera, de oude Canon A-1 van mijn vader.

Ik begon tijdens de vakanties steeds meer foto’s te maken en ik merkte dat de foto’s beter werden. De digitale techniek ging met sprongen vooruit en al gauw had ik een digitale camera. Ik kon vanaf dat moment meteen de foto’s terugkijken en hoefde niet meer op de print te wachten. Nog een voordeel van de digitale camera was dat je in plaats van maximaal 36 foto’s per rolletje ineens drie keer zoveel foto’s kon maken.

De foto’s die de digitale camera toen maakte waren niet van dezelfde kwaliteit als die van de A-1 camera. Later kwam er een combinatie van de twee, namelijk de digitale spiegelreflexcamera. Na wat geld opgespaard te hebben kon ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera kopen, een Canon 450D.

Fast forward een aantal jaar en inmiddels ben ik student. Vanaf mijn 17e ben ik begonnen op het HBO in Leiden waar ik Scheikunde studeer. Ondertussen ben ik gespecialiseerd in organische chemie.

Na mijn eerste studiejaar had ik me ingeschreven bij de Delftse Studenten Roeivereniging LAGA. Ik wou wedstrijdroeier worden maar ik was iets te lomp en leerde de techniek niet snel genoeg om in aanmerking te komen voor wedstrijdroeien. Uiteindelijk was ik geselecteerd om TopC4 te gaan roeien. Sinds dat jaar ben ik helemaal verliefd geworden op de sport. Ik maakte af en toe wat fotootjes van roeiers op wedstrijden maar niet wat ik tegenwoordig doe.

Na wat opdrachten gedaan te hebben voor bekenden en een bijbaantje had ik genoeg geld bij elkaar gesprokkeld om professioneler materiaal aan te kunnen schaffen waar ik de komende jaren mee kan gaan werken.

Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het coachen van zes dames samen met twee andere vrienden. Doordeweeks coach ik in de avonden en in de weekenden vind ik het ontzettend leuk om foto’s te maken van roeiwedstrijden.

Mijn doel is om de sport dichter naar de mensen te brengen. Het roeien in Nederland is een studentensport en moet betaalbaar blijven voor studenten, vind ik.